- Štítky blogu
Potřebujete poradit?
Chléb - kváskový bezlepkový
Ingredience :
Rozkvas :
250 gr bezlepkové mouky
2 polévkové lžíce bezlepkového kvásku
300 ml vody
Těsto :
100 gr rýžová mouka
100 gr pohanková mouka
100 gr kukuřičná mouka
100 gr mouka z bílích fazolí
2 polévkové lžíce tapiokového škrobu
2 kávové lžičky xantanové gumy
2 polévkové lžice psylia
300 ml vody
4 polévkové lžíce koření - Chlebová směs
Postup :
Veškeré ingredience na rozkvas smícháme a necháme pracovat přes
noc v ledničce. Druhý den do rozkvasu začneme přidávat všechny ingredience
na těsto. Vypracujeme hladké těsto a necháme 4 hodiny kynout v teple.
Vykynuté těsto několikrát přeložíme a dáme do ošatky. Necháme další 2 hodiny
kynout opět v teple. Tento prosec je nutný pro bezvadný bezlepkový chléb.
Pečeme v troubě při teplotě 240 stupňů celsia, 35 minut v pekáčku s poklicí.
Poté sundáme poklici a dopékáme dalších 15 minut, stupně neubíráme.
Chléb krájíme až po úplném vychladnutí.
Přejeme dobrou chuť