Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 9-16 hod.)
  1. Úvod
  2. Blog
  3. Naše recepty
  4. Chléb - kváskový bezlepkový
  • Štítky blogu

Potřebujete poradit?

14.03.2022
Naše recepty

Chléb - kváskový bezlepkový

Ingredience :

Rozkvas :

250 gr bezlepkové mouky

2 polévkové lžíce bezlepkového kvásku

300 ml vody

Těsto :

100 gr rýžová mouka

100 gr pohanková mouka

100 gr kukuřičná mouka

100 gr mouka z bílích fazolí

2 polévkové lžíce tapiokového škrobu

2 kávové lžičky xantanové gumy

2 polévkové lžice psylia

300 ml vody

4 polévkové lžíce koření - Chlebová směs

 

Postup :

Veškeré ingredience na rozkvas smícháme a necháme pracovat přes

noc v ledničce.  Druhý den do rozkvasu začneme přidávat všechny ingredience

na těsto. Vypracujeme hladké těsto a necháme 4 hodiny kynout v teple.

Vykynuté těsto několikrát přeložíme a dáme do ošatky. Necháme další 2 hodiny

kynout opět v teple. Tento prosec je nutný pro bezvadný bezlepkový chléb.

Pečeme v troubě při teplotě 240 stupňů celsia, 35 minut v pekáčku s poklicí. 

Poté sundáme poklici a dopékáme dalších 15 minut, stupně neubíráme.

Chléb krájíme až po úplném vychladnutí.

 

Přejeme dobrou chuť

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Nepropásněte novinky, akce a slevy!
Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.

         

Nejčtenější na blogu

Palačinky

Bylinková pomazánka

 

 
Kontakty
Logo
www.korenibezsoli.cz
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz