- Štítky blogu
Potřebujete poradit?
Perník
Ingredience :
100 gr rýžové mouky
180 gr pohankové mouky
150 gr třtinového cukru
2 vejce
2 polévkové lžíce kakaa
150 ml oleje
1 kávová lžička jedlé sody
200 ml plnotučného mléka
2 polévkové lžíce koření - Perník
Postup :
Vyšlecháme vejce s cukrem, za postupného míchání přidáme olej a mléko.
Postupně přidáváme všechny suché ingredience včetně našeho koření - Perník.
Plech vyložíme pečícím papírem a připravenou perníkovou směs na něj vylejeme.
Pečeme zhruba půl hodiny na 180 stupňů, správné upečení kontrolujeme špejlí, nesmí
se lepit. Polevu na perník necháváme na každém dle chuti, na zdobení perníku se
rovněž meze nekladou, oříšky, kokos, ovoce.
Přejeme dobrou chuť