- Štítky blogu
Potřebujete poradit?
Proč méně solit ?
Už jsme slyšeli hodně příběhů na téma sůl. Vezměme si ten nejčastější. Jdete od svého lékaře s receptem na léky snižující krevní tlak, důvodů je mnoho. Lekář zmínil ten nejčastější, omezte solení. První co si řeknete, že bez soli se nedá vařit. Nedovedete si představit do vaší oblíbené polévky nepřidat sůl, hlavně si jí u stolu nedosolit, nemít osolené maso, nemít osolené brambory. Zde si dovolíme položit otázku. Opravdu si myslíte, že nedokážete vařit bez soli ? Dokážete, musíte jen objevit chuť jídla bez soli. Jakmile omezíte sůl v jídlech, zjistíte, že jídlo chutná úplně jinak. Nikdo vám neříká, přestaňte solit úplně, to ani nelze, ale snižte množství soli na minimum. Uvidíte, že to opravdu jde. Budete nadšení z množství receptů které objevíte. Každé jídlo lze vhodně za pomocí koření dochutit, udělat z něj opravdové jídlo. Ze začátku určitě sáhnete po soli, to je normální, ale postupem času zjistíte, že není potřeba, chuťové pohárky si zvyknou na novou, lepší chuť. Začnete automaticky vyhledávat na obalech výrobků obsah soli a věřte, že budete koukat co jí všude kolem nás je. Teď si říkáte jak správně tedy okořenit jídlo? Koukněte na naše směsi koření a můžete si vybrat, dle toho co budete vařit. V receptech máme i přesné postupy kolik čeho přidat, není to složité. Každá směs je výborná, dlouho jsme hledali optimální chuť a vyváženost poměru koření, ale o tom napíšeme v jiném článku.
JBkorenibezsoli